7 четения

Изпълкомът на БФС утвърди Петър Петров за шеф на Съдийската комисия

Шестима великотърновци ще оценяват арбитрите в професионалния футбол

 

Петър Петров ще продължи да ръководи Съдийската комисия на БФС и през новото първенство. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния комитет на футболната централа, проведено през миналата седмица. Досега бившият международен асистент-съдия бе временно изпълняващ длъжността, но с решението си шефовете на съюза го утвърдиха за постоянно на поста.

На форума бяха утвърдени и ранглистите на реферите и наблюдателите за предстоящия шампионат. Като цяло Велико Търново запазва позициите си и дори ги разширява.

Ръководещи арбитри в елита са Станислав Ставров и Георги Давидов. Асистенти са международникът Георги Дойнов, Илиян Капарашев, Ивайло Атанасов и Милен Арабаджиев. В „Б“ група ще свирят Никола Атанасов и Георги Гинчев, помощник е Здравко Николов. Деноминиран в ранглистата на U17 и U19 е свищовлията Велизар Генчев.

В ранглистите за U17 и U19 позициите си като главни съдии запазват великотърноците Милен Въжарски, Александър Марков и Владимир Велев. Новите имена са номинираните след конкурс Михаел Павлов и Стилиян Колев. Асистенти на това ниво са Едуард Кендерян и Велизар Генчев.

В ранглистата на съдийските наблюдатели в „А“ група по азбучен ред от В. Търново са: Веселин Богданов, Ичко Лозев и Петър Петров. Оценки на съдиите в „Б“ група ще пишат Йордан Дурчев, Камен Алексиев и Тихомир Боболов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!