Обвиниха търговка за крити в тайник на къща в Лясковец контрабандни цигари за над 25 000 лв.

61-ГОДИШНА ТЪРГОВКА Е ОБВИНЕНА ОТ ПРОКУРАТУРАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗА ТЪРГОВИЯ С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ЗА НАД 25 000 ЛВ. Илка М. се признала за виновна и поела цялата вина, макар да работела във фирмата на съпруга си. Тя обяснила пред полицията, че купувала цигарите от В. Търново и после ги укривала, за да ги пласира под щанда. Жената е поискала споразумение с прокуратурата и е с мярка за неотклонение „подписка”.

Дружеството от години стопанисвало лавката във военния завод „Аркус” и държало хранителен магазин в Лясковец. Криминалистите от Горна Оряховица иззеха в края на миналата седмица 360 стека контрабандни цигари в Лясковец на стойност около 25 000 лв. Всичките 3600 кутии с нелегални папироси били скрити в тайници в гардероб и стена на частен дом, който се оказал на семейството. Освен него съпрузите имали още една къща, където също имало нелегални цигари.

Блюстителите на реда направили „удара“ при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с акцизното законодателство. В помещенията на магазините полицейските служители намерили първо 4 кутии цигари без бандерол. По същото време са извършени проверки в две къщи в Лясковец, обитавани от семейството на управителя на търговския обект. В едната в специално изграден тайник в гардероб униформените се натъкнали на 61 стека и 40 кутии цигари от различни марки без бандерол. В другото жилище в тайник, монтиран в стената, са намерени още 296 стека и 74 кутии цигари.

Нели СУКОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.