5 четения

Осем състава се състезаваха в общинския театрален преглед в Самоводене

ОСЕМ СЪСТАВА УЧАСТВАХА В ОБЩИНСКИЯ ТЕАТРАЛЕН ПРАЗНИК „ЗВЕЗДНАТА ЗАВЕСА” ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ В ЧИТАЛИЩЕ „ИЗВОР – 1873” В САМОВОДЕНЕ. Деца, студенти и възрастни показваха изкуството си в продължение на два дни и представяха най-вече българска драматургия.

Фестивалът започна с представлението на младежкия театрален колектив „Таланти“ при читалище „Извор – 1873“ в Самоводене. Тийнейджърите на Елка Петрова се представиха с „Господин Балкански“ на Георги Данаилов. Театралите от Церова кория показаха своята версия на „Доктор” от Бранислав Нушич, постановка на Димитринка Донева. Програмата в първия ден завърши с театър „Харизма класик ко” от Дебелец. Артистите на Милен Иванов играха „Женитба” от Гогол.

„Театър 220“ от Самоводене откри втория фестивален ден с ‚Лелята на Чарли“ от Томас Брандън, постановка Рени Дранкюлева. В прегледа участваха и най-малките артисти от селото – децата от театрално студио „Магия”, които вдигнаха на крака публиката с „Глезената Мими” от Асен Босев.

Дългогодишната актриса от Самоводене Елка Петрова беше единствената, която предложи моноспектакъл. Тя представи пиесата „Щрихи от незабравими образи”. Постановката беше дело на Георги Василев, който е ръководител и на студентския експериментален театър „АЛТ“ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, които изиграха „Шушу-мушу“ по Иво Сиромахов.

В прегледа участва и студентски театър „Маска и тога”, който е в състава на читалище „Надежда 1869” във В. Търново. Артистите на Стефан Методиев се представиха със „Скъпа Памела” от Джон Патрик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!