Радостин Папазов втори в първенството на Великобритания, ще го гледа звездата на „Маями“ Луол Денг

Великотърновският баскетболен талант Радостин Папазов ще участва в престижен камп на звездата на „Маями“ Луол Денг между 24 и 27 август във Великобритания. В кампа са включени 50-те най-добрите баскетболисти на Острова във възрастта до 18 години.

В края на представянето треньорите ще направят класация, която ще определи кой на кое място е според показаното през четирите дни.

194-сантиметровото крило играе за тима на “Маерскоф колидж” от град Престън, разположен на 60 километра от Манчестър. През този сезон юношата на БК „Етър 49“ и съотборниците му в Англия финишираха втори в шампионата до 19 години с 11 поредни победи и само една загуба.

Роденият на 23 август 1998 г. баскетболист бе привлечен преди две години от отбор от Ирландия – „Облейт баскетбол“, а миналото лято бе на турне със сборен тим на Европа в САЩ.

Това лято също ще е горещо за Радо. Освен кампа му предстоят още участие на Световно първенство 3×3 в Естония от 17 до 21 юни и на Европейския шампионат по баскетбол в Дивизия „Б“, който ще се проведе в Скопие от 29 юли до 7 август с юношеския национален отбор на България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.