174 четения

„Бяло лято” стана най-голямото и бляскаво парти на Зонта клуб във Велико Търново

12 500 лв. бяха събрани за благотворителност

 

12 500 ЛВ. СЪБРАХА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО СИ ПАРТИ „БЯЛО ЛЯТО“ ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА КЛУБ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Повече от 170 гости дойдоха на традиционния бал на зонтианките, които всяка година набират средства за своите каузи. Те даряват пари за образование и здравеопазване, но накъде конкретно ще насочат благотворителността си тази година, предстои да решават на следващата си среща.

„Дари любов и доброта“ беше мотото на тазгодишното „Бяло лято“. Любо Нейков и Ненчо Илчев бяха водещи на стилното парти в „Интерхотел Велико Търново”. Мая Нешкова и Нели Рангелова поддържаха настроението до края на вечерта.

„16 години вече съществува нашата организация, а това вече е сериозна възраст. Но въпреки това все още запазваме ентусиазма, приятелството и взаимопомощта, които за нас са основен принцип на световното Зонта движение. Съумяхме да съхраним енергията, да служим на обществото, да бъдем винаги в първите редици и радетели на добри дела, осъществявайки нашите значими проекти, да изпитаме удовлетворението, че сме полезни и нужни на съгражданите си“, каза президентът на търновските зонтианки Силвия Георгиева, която тази година вече ще предаде лидерския пост на Анелия Вълева. Силвия Георгиева не пропусна да благодари на своите предшественички – Дешка Рачевец, адвокат Елина Александрова, арх. Румяна Брайнова, адвокат Светла Векилова, подп. Невена Атанасова и Нелина Църова, за ползотворната работа на клуба, както и на носителите на приза „Кавалер на жълтата роза“ и на останалите клубове във Велико Търново, на партньорите и приятелите, на които зонтианките винаги могат да разчитат.

ФЛАНЕЛКАТА, С КОЯТО ХРИСТО СТОИЧКОВ ИГРА НА БЕНЕФИСНИЯ МАЧ ПО СЛУЧАЙ СВОЯ ЮБИЛЕЙ, БЕШЕ ЕДИН ОТ НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ПРЕДМЕТИ, разиграни в благотворителния търг тази година. Дамите успяха да продадат още ръчно рисуван самовар, подарен от кмета на Твер на търновския кмет, бутилка вино от 1989 г. на изба „Славянци“, рисуван сервиз, предоставен от зам.-кмета Снежана Данева, както и много вкусни ястия и сладкиши, направени от самите зонтианки.

Благотворителното парти завърши с разрязването на огромна торта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!