6 четения

Мъжете твърдят, че са твърде заети за посещения при личния лекар

Вместо периодично да си уговарят час за посещение, мъжете редовно намират извинение, за да избегнат срещата с личния лекар. Най-честото им оправдание е, че са твърде заети, пише „Бизнес стандарт“, позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Онлайн допитването е направено от „Харис Интерактив“ по поръчка на Здравната служба в Орландо, Флорида, сред 2042 души на възраст над 18 години.

„Мъжете отделят 34 часа седмично за голф или за гледане на игри с топка, осигуряват си време да отскочат до Лас Вегас с приятели, но не могат да намерят 90 минути годишно, за да посетят лекар. Няма извинение за подобно поведение“, казва д-р Джамин Брамбат, здравен експерт от Флорида и инициатор на кампания, чиято цел е здравето да стане приоритет за представителите на силния пол.

Проучването показва, че второто най-често използвано извинение от мъжете, за да не ходят на лекар, е че се страхуват да не им открият нещо сериозно. Третото най-популярно оправдание е, че изпитват неудобство от някои прегледи, като например проверка на състоянието на простатата.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *