135 четения

Пет тима на баскетболен клуб „Етър 49” с медали от турнир в Словакия

С пет отбора, четири при момчетата и един при момичетата, се представи великотърновският баскетболен клуб „Етър 49” на международен турнир в Словакия. Надпреварата се проведе в 30-хилядния град Михайловице, разположен на брега на езерото Шарава. Състезанието бе много силно, участваха отбори от страната домакин, Украйна, Литва и т.н. Особено ръстови бяха литовците, където видяхме 14-годишни момчета с ръст от 190 сантиметра и нагоре, разказа треньорът на великотърновци Станислав Балъков. Той е впечатлен и от залата, в която са се провели срещите, разположена в двора на Езиковата гимназия в града.

„Много полезен турнир, в който децата натрупаха ценен опит, срещу наистина класни съперници”, разказа Станислав Балъков.

По време на турнира отборите от старата столица са изиграли общо 16 срещи. Момчетата от наборите 2002, 2003 и 2005 г., както й момичетата, набор 2004 г., водени от Стефан Стефанов, са се класирали на второ място в своите възрастти. Родените през 2004 г. момчета на БК „Етър 49” са завършили трети.

За всички призьори е имало купи и медали, а великотърновци са взели и два индивидуални приза. Най-полезни състезатели в своите възрасти са станали Мартин Георгиев при родените през 2003 г. и Иван Балъков при с година по-големите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *