Новини

Пропадна нова улица във В. Търново, правена преди по-малко от 6 месеца

ИЗДЪНИ СЕ НОВОНАПРАВЕНАТА УЛИЦА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. НАСТИЛКАТА Й ИЗДЪРЖА ПО-МАЛКО ОТ 6 МЕСЕЦА. ОГРОМНА ДУПКА ЗЕЙНА ПО СРЕДАТА НА УЛ. „ТОЛЕДО“ В КВ. „КОЛЮ ФИЧЕТО“, видя наш екип на място вчера след сигнали на читатели за некачествения ремонт на отсечката. Пропаднал е целият асфалт, както и част от отводнителните съоръжения. Живущи в района са поставили клони в големия ров, който всеки момент може да погълне някой автомобил или пешеходец. Според запознати неотдавна тук са копали от „ВиК Йовковци“, но изпълнител на новата улица е местната „Пътни строежи“. От строителната дирекция на Община В. Търново информираха, че за участъка има 5-годишна гаранция за изпълнението и тутакси от строителите ще бъде поискано да оправят пораженията за тяхна сметка. Тази и още три отсечки в района бяха направени и асфалтирани миналата есен. Заради липсата на тротоари и отводняване обаче бордюрите и част от асфалта не издържаха до първия сняг.

Тротоар на прясно ремонтираната улица „Твер”
Тротоар на прясно ремонтираната улица „Твер”

От Община Велико Търново вчера отказаха да коментират повредите с обяснението, че ще пратят комисия на място. Неофициално обаче се обясни, че предстои ремонт на… ремонта, защото след всеки валеж новите отсечки ще се повреждат още повече. Заради липса на средства и бързане към тях не са направени отводнявания, нито тротоари.

Малко преди местния вот правителството даде на Община Велико Търново почти 3 млн. лв., които бяха изразходвани за подмяна на тротоарите и направата на няколко улици – „Серес”, „Толедо”, „Твер” и „Асти”. Заради бързането и стремежа с малко средства да се реализират повече неща обаче новите отсечки вече се нуждаят от поправка.

Община Велико Търново тепърва ще бере ядове и заради площада „Цар Асен I“. От него вече липсват доста павета и са зейнали дупки, особено покрай отводнителните шахти. Две години след официалното откриване са напукани и надупчени и подходите, а почти по всички отсечки от и до него има хлътвания.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

3 thoughts on “Пропадна нова улица във В. Търново, правена преди по-малко от 6 месеца

  • Този тротоар е предназначен за пешеходци ,а се мачка от автомобилите видно от спрелия по надолу!Някой да е чул да глобят тези които си разтоварват по тротоарите?Няма и да чуете щото глобени твърде вероятно е да няма.

    Отговор
  • Всъщност, този тротоар никога не е бил в „нормален“ вид, с наредени и циментирани плочки. Дори пред магазина, който не се вижда добре на снимката, собствениците не са си наредили плочките малко от малко, да не се пънат клиентите им…

    Отговор
  • подобно на новите магистрали.Почеркът е един и същ:)

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *