Новини

Пускат прословутата „Магистрална“ утре, ремонтът й струва по 1,4 млн. на километър

Не уважиха жалбите за тесните подходи и бордюрите

ПРОСЛОВУТИЯТ РЕМОНТ НА УЛ. „МАГИСТРАЛНА“ В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ЩЕ ЗАВЪРШИ В СРЯДА И ОТСЕЧКАТА ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТА ЗА МИНАВАНЕ, стана ясно вчера. Единствено валежите пречат в момента за полагането на маркировката й. Още поне десетина дни обаче ще се точи реконструкцията на дъговия мост и той ще остане затворен в едната лента, коментира вчера зам.-кметът проф. Георги Камарашев. В чертите на града улицата ще бъде пусната за движение, като ще останат само дребни детайли за дозавършване, които впоследствие ще се правят. На две места на „Магистрална“ ще има светофари, но те ще са програмирани така, че да има постоянна „зелена вълна“ и да не се получават тапи.

Едната светлинна регулация ще е пред бившия завод „Победа“, а другата на кръстовището пред складовете за бившата търговия на едро, компанията „Лактима Балкан“ и Езикова гимназия. Пропадна първоначалният вариант за кръгови кръстовища тук заради липса на място. Поспестени са и доста неща от първоначалния проект, но въпреки това той бе оскъпен. В край сметка реконструкцията на „Магистрална“, за която плаща държавата, излезе по 1,4 млн. лв. на километър, при това като се има предвид, че се поставяха предимно бордюри, направиха се няколко тротоара и се преасфалтира.

НЕ Е ВЗЕТА ПРЕДВИД ЖАЛБАТА ДО РЕГИОНАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО НА НЯКОЛКО ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ ФИРМИ ЗА ВЪЗТЕСНИТЕ ПОДХОДИ ОТ „МАГИСТРАЛНА“ КЪМ КВ. „Колю Фичето“. Те също бяха оформени с бордюри, но през тесния път трудно може да премине по-едрогабаритно превозно средство.

Стилян НАЙДЕНОВ

9 thoughts on “Пускат прословутата „Магистрална“ утре, ремонтът й струва по 1,4 млн. на километър

 • Долен ремонт от долни хора и долно откраднати пари …

  Отговор
 • Много е добър ремонта.Вече няколко дена минавам и точно местата които бяха проблемни сега ги оправиха. Светофар на Езикова и складовете е супер идея дано по-бързо я реализират, на подхода за Триъгълника вече няма да се пререждат идващите от Мола. Може да мрънкат само джигитите които искат да вкарват камиони в Колю Фичето.

  Отговор
 • Не се казва тапи, а задръствания!

  Отговор
 • светофарите и СЕГА не са настроени така , че да има достатъчно време на пешеходците да пресекaт на някои кръстовища , тоест светофарите И СЕГА не винаги работят в унисон с маркировката = ТА питам се = как ще се програмират светлинните уредби , как ще засекат таймерите НА ВСИЧКИ светофари по веригата за да се образува зелена вълна……за подобна ЗЕЛЕНА ВЪЛНА в града на сестра ми = ВАРНА = бяха УСВОЕНИ над милион лева ( 1 000 000 лв. ) преди години – за наемане на специалисти и закупуване на спец. техника = за регулирането на варненските улици със светофари и въвеждането на зелена вълна . НЯМА И МЕСЕЦ след УСВОЯВАНЕТО = там бяха тапи след тапи – цял град беше блокиран от „зелени вълни“

  Отговор
 • Плащала държавата!!! Вие не разбрахте ли, че такова нещо като държавни пари НЯМА . Има пари на данъкоплатците!

  Отговор
 • Възмутен съм от множеството неуместни решения по реконструкцията на ул.“Магистрална“. Така например:
  – очеваден е гафът с рязкото стеснение на пътното платно в зоната на сечената скала, а отстранявянето му беше сравнителнто лесно решим с минимален разход на средства;
  – от затруднено до преди ремонта, преминаването на пешеходците към т.н. търговски парк и от жилищните квартали към основната част на града, сега това преминаване е още по-затруднено и осъществявано само по една пешеходна пътека. Същата е разположена в опасна близост и след опасен наклон на изхода от кръстовище с кръгово движение . Убеден съм, че едва когато там се дадат жертви ще
  се задействат съоветните органи.
  – удължаването на разделителната преграда между двете платна след кръстовището пред СВА в посока Варна ще доведе до още по-голям хаос в „забраненото“, но невъзможно на друго място преминаване на пешеходци и ляво завиващи МПС;
  – както в България, така и в Европа не съм видял светофарно регулирано кръстовище, на което пешеходците да нямат право на преминаване в нито една от посоките. Единственото такова кръстовище е това на улица „Магистрална“ пред СВА и бензиностанция OMW !?!?

  Отговор
  • При Сечената скала не разшириха платната заради ОМВ – трябваше да им вземат част от градинката, горките!
   Другото тясно място беше между Дензъл и първото кръгово при Ситроен/Шел – там сигурно Пешо студента е стиснал от юг терена с газстанциииката си.

   Отговор
 • Браво и благодарим за добре свършената работа! Знаем колко е трудно да се направи нещо в нашата страна и колко лесно е да се критикува, а който нищо не прави, само той не греши.

  Отговор
 • Обърнете малко внимание Господин кмет, зам. кмет и много други величия.
  На ул. Оборище 8 от вход а до вход ж за какво състояния на пътя говорим.
  И много бих се зарадвал ако някой светъл ден го преасфалтирате.
  За да се почустваме като граждани на Европейска столица на културата а не като ПРАСЕТА
  Оправете пътя между блоковото пространство поне заради децата.
  Направо ми писна от вас

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *