Спорт

Хандбалистките на „Етър 64” трети в страната по шампионски титли, кметът Даниел Панов им връчи златните медали

С деветата шампионска титла на България, спечелена преди десетина дни, ХК „Етър 64” излиза на трето място в страната в женския хандбал по титли, съобщи президентът му Атанас Атанасов. Той оповести новината по време на гостуването на отбора в община Велико Търново, където по традиция вече хандбалистките получиха златните си медали от кмета Даниел Панов. Повече титли от великотърновки имат само НСА и ЦСКА, които доминираха у нас допреди двайсетина години. За последните 14 години обаче етърки са взели девет титли и 12 купи на страната, което красноречиво показва кой е хегемонът. По спечелени купи на България „виолетовите” категорично са N 1 в ранглистата на хандбалните клубове, развиващи женското направление.

„Благодаря ви от името на великотърновци за постиженията, с които давате пример на младите хора да спортуват и водят здравословен начин на живот. Знам колко труд и усилия струват успехите, с които защитавате както вашата чест, така честта на В. Търново като спортен град”, обърна се към старши треньора Йонка Генчева и състезателките кметът Даниел Панов. Той допълни, че по системата за финансиране „Етър 64” ще получи субсидия от 15 000 лева от общината за постигнати резултати.

Даниел Панов благодари и на директора на Спортното училище Снежина Михова за отличната подготовка на младите надежди по хандбал и в останалите спортни дисциплини.

Президентът на „Етър 64” Атанас Атанасов разказа, че в школата са обхванати вече над 150 деца, като от миналата есен се работи и с момчета на 10 и 11 години. От тази есен се очаква още да бъде увеличен броят на спортуващите хандбал, така че от клуба ще искат повече часове за тренировки в зала „Сава Величков”. С момичетата и момчета се занимават бивши и настоящи състезателки на „Етър 64”.

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *