327 четения

38-годишен ветеринар обслужва три общини с клиника на колела

Д-р Василев от Масларево отива на конгрес в Дъблин

 

ВЕТЕРИНАРНИЯТ ДОКТОР ОТ МАСЛАРЕВО Д-Р ВАСИЛ ВАСИЛЕВ е единият от двамата българи, които отиват на световен конгрес по говедовъдство в Дъблин, научи „Борба“. Поканата за 38-годишния ветеринар е дошла от италианска компания, която го проучвала три години и харесала неговата работа, потвърди новината д-р Василев. Фирмата била разпространител на висококачествени медицински продукти у нас и наблюдавала работата на доста наши ветеринари. По време на семинари на ветеринарната гилдия участниците правели атестати на работата си и ги предавали на ръководството на ветеринарната гилдийна организация. Участието на д-р Васил Василев е за сметка на фирмата, която го е поканила на конгреса.

„И аз не знам точно как са избрали мен, но получих покана за конгреса от 3 до 8 юли. Това е много високо ниво и много важен форум. Там ще се говори за всичко в световен мащаб – от цената на млякото до профилактика на заразни заболявания и т.н. Звучи доста странно, но България дори не е член на Световната организация по говедовъдство, където е поканена, но не членува за разлика от Сърбия например“, сподели още ветеринарят. Заради това държавата ни не може да прати свои представители на този световен форум, макар да има квота от двама лекари. Другият участник в конгреса в Дъблин бил научен работник от Тракийския университет в Стара Загора, който обаче не е практикуващ доктор, но е поканен на същия частен принцип. Той обаче бил национален консултант за ваксината, която сега пристига на траншове у нас за тазгодишния вирус убиец по животните – нодуларен дерматит.

Васил Василев работи и живее със семейството си в родното Масларево, където се намира и кабинетът му. Обслужва три общини – Полски Тръмбеш, Свищов и Павликени. Грижи се за близо 10 000 глави добитък в големи ферми в района и има клиника на колела. Тя всъщност се помещава в личния му бус, който е пълен с апаратура и лекарства. „С толкова много пациенти имам нужда от помощ, но не мога да си го позволя заради постоянно забавените плащания от страна на държавата. Заради това работя сам по 18 часа на ден и го правя, защото ми харесва и много обичам животните“, разказа д-р Василев. Той обаче не е далеч от идеята да напусне България и да работи в чужбина, но още не е избрал точната дестинация. Вече има опит как по света уважават неговата професия от Норвегия, където е бил 4 години в кравеферма.

Нели СУКОВА

 

Един коментар за “38-годишен ветеринар обслужва три общини с клиника на колела

  • 15.06.2016 в 11:26
    Permalink

    Така ще е. Всичко, умно, читаво и кадърно вън от тази държава на мутрите. Тука ще стоят само проститутки, двойкаджии и пласьори на дрога и фалшив алкохол за радост на английските лумпени по морето ни. А да не забравя и да се раздаде безвъзмездно земята ни на бежанците, щото „НаШта кучка на наШто куче НЕ дава!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *