65 четения

Велико Търново и Арбанаси включени в луксозни круизи по Дунава от Виена

Арбанаси и Велико Търново са част от луксозни круизни маршрути, които се предлагат на цени между 560 и 660 долара. Единият от тях е предложение на „Дунав турс“, които предлагат незабравими изживявания на борда на петзвездния круизен кораб „Елегант лейди“. Пътуването е наречено „Дунавска романтика“ и започва от Виена, минава през Будапеща, Естергом, Мелк, Пасау и т.н. Пътуването е седемдневно, а като част от него са предвидени екскурзии от Русе до Ивановските скални манастири, старата българска столица и Арбанаси.

Една от най-реномираните круизни компании в света – Uniworld, също е включила велико Търново и Арбанаси и свищов в специализираните си круизни маршрути по Дунав. Първите пътувания започват в началото на юли, а седмица по-късно елитните гости на суперлуксозния кораб „Речна принцеса” ще акостират на нашенския бряг, след което ще се отправят към болярския град за разходка. При нас пасажерите ще разглеждат повечето музейни обекти в Арбанаси, Царевец и Самоводската чаршия, след което ще опитват автентични гозби от времето на Втората българска държава в местни заведения и ще се връщат на кораба си.

На няколко специализирани борси вече се предлагат и специализирани маршрути до Никюп, след като експерти изчислиха, че до 100 000 туристи на година може да привлече римският град Никополис ад Иструм, намиращ се на 20 километра от Велико Търново.

С. МАРИНОВ

 

2 коментара за “Велико Търново и Арбанаси включени в луксозни круизи по Дунава от Виена

 • 15.06.2016 в 13:24
  Permalink

  Чудесно, но пътят до Никюп е отвратителен.

  Отговор
 • 15.06.2016 в 21:40
  Permalink

  Еййй, откриха топлата вода…. Тези круизи се осъществяват от поне 17 и повече години!!! сега ли намериха място в пресата или някой пише дипломна работа на тема туризъм!?????

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!