18 четения

Компания предлага „умен“ кокал за развлечение на кучета

Смарт технологията достигна и до кучетата под формата на ГоуБоун – „умен“ кокал за развлечение на четириноги питомци, съобщи Фокс нюз.

Идеята за умната кучешка играчка е на Сантяго Гутиерес – главен изпълнителен директор и основател на компанията „ПълсПетс“. Гутиерес разказва, че постоянно се е измъчвал при мисълта, че домашният му любимец Руфъс е самотен и скучае, докато той работи над 60 часа седмично. Воден от тази мисъл, през 2014 г. Сантяго Гутиерес създава прототип на умния кучешки кокал ГоуБоун, а през 2015 г. напуска работа, за да основе „ПълсПетс“ и изцяло да се посвети на смарт играчката за кучета.

„Като човек, който активно извършва доброволна дейност в приюти за животни, знам колко е стресираща самотата за кучетата“, споделя Гутиерес.

След като напуска работа, основателят на „ПълсПетс“ посвещава цялото си време на разработка, която според него ще направи кучетата по-щастливи и здрави, и ще предостави нови възможности на стопаните да общуват със своите питомци.

Резултатът е подходящият за дъвчене умен кокал ГоуБоун, който „взаимодейства“ с кучетата, приспособявайки се към индивидуалните им начини на игра, и освен това ги окуражава да се движат повече. Разработчиците на смарт играчката са създали софтуер, благодарение на който кокалът „заспива“ и се „събужда“ според потребностите на кучето.

Собствениците разполагат и с опцията да играят на високотехнологична криеница и хвърляне и хващане с кокала, използвайки съответстващо приложение за смартфон.

Умната играчка е тествана със 120 кучета в продължение на хиляди часове, за да се уверят създателите й в нейното качество. Понастоящем компанията набира средства в сайта Кикстартър за масовото производство на ГоуБоун.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!