Михаел Василев донесе злато на „Моделизми” от купа „Тракия

Призови класирания записаха представителите на клубовете от региона в състезанието за „Купа Тракия”, кръг от Световната купа и Националното първенство по авиомоделизъм за класове F2 кордови авиомодели в Пазарджик. Горнооряховският СК „Моделист” взе първо място в клас F2A (скоростни), валиден за Световната купа, заради участието на състезатели от САЩ и Словакия.

12-годишният Стоян Йосифов победи за „Купа Тракия” и в шампионата за юноши до 18 г., като моделът му постигна скорост от 154 км/ч. Вицешампион е Михаел Василев от „Моделизми” (В. Търново). В клас F2B (акробатичен кордов модел) Георги Георгиев от „Моделизми” спечели бронзовия медал.

В клас F2D (въздушен бой), Михаел Василев от „Моделизми” спечели първо място при юношите и титлата „Шампион на България за 2016 г.”.

На финала той победи Стефан Чолаков от „Модел клуб” (Бургас).

В клас F2C (Тим рейсинг) двойката Христо Христов и Валентин Христов от „Моделизми” взе сребърните медали, като във финалната гонка бе изпреварена от Валентин Тодоров – Васил Милев от СК „Моделисти” (Пловдив).

В клас F2F младият състезател Стефан Чолаков от „Модел клуб” (Бургас) нямаше механик и Валентин Христов от „Моделизми” изпълняваше тази роля, с което допринесе за спечелените бронзови медали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.