83 четения

Над 20 къщи в областта и складове в Полски Тръмбеш удавени от порои

НАД 20 КЪЩИ В ОБЛАСТТА БЯХА НАВОДНЕНИ ОТ ПОРОИТЕ В НОЩТА СРЕЩУ ПОНЕДЕЛНИК. Вчера сутринта и два склада за дърва в Полски Тръмбеш осъмнаха във вода от придошлата река Елийска. В резултат на валежите в понеделник вечерта за няколко часа беше затворен пътят между селата Новград и Вардим. Причината бе, че по страничните склонове се е стичала много вода, която е натрупала кал и клони върху пътното платно.

Повече от 20 сигнала за наводнени домакинства са били подадени в часовете след проливния дъжд, съобщиха от пожарната. На всички тях е било реагирано и хората са получили помощ. Евакуация не е била необходима. Вчера обаче обитателите на наводнени къщи в Иванча и Полски Тръмбеш сами бяха изнесли още през нощта електроуредите си, за да ги спасят. Вода влезе и в жилища във Велчево, Къпиново, Царевец и още няколко села. Река Янтра по чудо не създаде проблеми и вчера сутринта водата й била 2,50 метра.

nad 200 kashti voda polskiСлед бързата реакция на институциите и добрата координация между тях обстановката в областта се нормализира. Разчистени и проходими са двата моста в село Царевец, които бяха залети през нощта. На територията на областта няма населени места без вода и ток, както и пострадали, за щастие, няма.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *