7 четения

Професионалната гимназия по туризъм създаде сборник от национални драми и речник на толерантността

В турския град Бурхание се състоя поредната среща на партньорите по проект „Ние сме на една сцена заедно със своите прилики и различия“ на европейската програма „Еразъм+“. Участниците направиха оценка на проектните дейности и изложба на продуктите. Срещата се състоя от 6 до 10 юни 2016 година и доказа за пореден път ролята, която има програмата „Еразъм+“ за изграждане на културни мостове между различни страни, култури и общности.

Проектът е за театър, а гимназията по туризъм е координатор на проекта. Нейни партньори са училища от Германия, Турция и Румъния. По време на двугодишния проект партньорите заснеха две съвместни театрални постановки, създадоха две електронни книги и издадоха две проектни списания на английски език. Една от най-добрите дейности на проекта е „Речникът на толерантността“, създаден на пет езика от учениците на партниращите училища. Основният интелектуален продукт на проекта е „Колекция от национални драми“ от страните на партньорите, които екипът на проекта събра в книга с цел използването й от ученици, учители и училища. Осъществените мобилностти на гимназията по туризъм по този проект са 29.

Участниците в срещата отчетоха, че проектът е изпълнил своята основна цел – развитие на съзнание за толерантност, приемане на културните и национални различия на другия.

„Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!