57 четения

Силно представяне на „Етър стил” в „За купите на България”

Три шампионски, три вицешампионски отборни титли и много медали взеха гимнастиците от Велико Търново

 

200 момчета и 150 момичета от 20 отбора от страната участваха на проведеното в зала „Владислав” във Варна държавно първенство „За купите на Република България” по спортна гимнастика.

Великотърновският спортен клуб „Етър стил” се представи с пет отбора в 5 възрастови групи.

При момичета младша възраст Габриела Маринова, Йована Петрова, Лилия Караиванова, Калина Козлева и Кристина Димитрова се класираха на второ място в отборната надпревара. Кристина Димитрова завърши на първо място в многобоя и спечели „Купа България”. В шампионата на отделните уреди тя е първа на успоредка, втора на прескок и четвърта на греда. Съотборничката й Калина Козлева стана шампионка на прескок, на успоредка и греда е пета.

При момичета старша възраст (9 – 10 г.) „Етър стил” в състав – Мария Маринова, Даниела Кирова, Симона Йорданова, Никол Иванова и Ивелина Иванова, се окичи със сребро. В индивидуалната надпревара Никол стана шампионка на прескок, втора е на смесена успоредка, трета в многобоя, пета на земна гимнастика и шеста на греда. Ивелина е трета на смесена успоредка, четвърта на прескок и пета в многобоя. Симона Йорданова е шеста в многобоя и пета на греда.

При девойки младша възраст етърките Виктория Сеизова, Симона Палазова, Искра Райкова и Християна Йорданова извоюваха второ място отборно. Индивидуално в многобоя Христиана Йорданова е пета, а Симона Палазова осма. В шампионата на отделните уреди Христиана е трета на прескок, седма на смесена успоредка и осма на греда. Симона се класира шеста на земна гимнастика и осма на греда.

В мъжкото направление СК „Етър стил” участва с три отбора в три възрастови групи. Момчетата младша възраст – Гавриил Николов, Ивайло Маринов, Александър Александров, Иван-Александър Станев, Мартин Георгиев и Марин Кисьов, въпреки добрата си игра не можаха да се преборят с голямата конкуренция и останаха осми отборно.

По-големите момчета старша възраст – Иван Аврамов, Даниел Иванов, Калин Минев, Крестиан Дуков, Цветелин Цончев и Валентин Пачев, отборно са четвърти. В индивидуалната надпревара най-добрият гимнастик на „Етър стил” в тази възрастова група – Валентин Пачев, се класира четвърти на успоредка и висилка, пети в многобоя, седми на прескок и кон с гривни.

При юноши младша възраст „Етър стил” бе представен от Александър Божанов, Мартин Немцов, Валентин Борисов и Мартин Василев, които се класираха четвърти в отборната надпревара. В индивидуалното класиране най-добре се представи Мартин Василев, който е шести в многобоя, четвърти на прескок и висилка и пети на халки. Валентин Борисов пък е седми на прескок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!