Спорт

Тихомир Кънев е голмайстор на „Б” група

Димитър Кушев втори при стрeлците в Северозападната „В”

 

Трима футболисти от региона са сред най-добрите стрелци в „Б” и „В” група. Нападателят на „Локомотив” (Г. Оряховица) Тихомир Кънев стана едноличен голмайстор на Втория футболен ешелон. С последното си попадение при равенството 1:1 с ФК „Поморие” той изпревари Васил Калоянов от ФК „Созопол” и оглави крайната листа с 14 попадения. Любопитното е, че Кънев вече неведнъж е ставал Стрелец N 1 на „Б” и Северозападната „В” група с екипите на „Етър 1924” и настоящия си тим.

Таранът на „Павликени” Димитър Кушев пък почти до края водеше при голмайсторите на Северозападната „В” група, като накрая бе задминат от Ивайло Иванов от „Левски”, който събра 20 гола. Второто място на Кушев с 18 попадения обаче също е много добро постижение.

Острието на „Етър ВТ” Петър Димитров само за 15 мача през пролетта наниза 16 гола за „виолетовите” и стана голмайстор на отбора, като в общото класиране на стрелците в нашата Трета дивизия е четвърти. През есента нападателят вкара 12 гола за „Локомотив” (Мездра) и почти до края водеше и в класирането на стрелците в „Б” група. Така общият брой на вкараните от Димитров попадения в двете групи са 28, без да броим многобройните му асистенции.

Втори при „виолетовите” е капитанът Джихат Кямил, който, въпреки че пропусна последните 3 мача, завърши с 14 гола. Трети е Иван Петков с 13 попадения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *