Спорт

Баскетболистките от Поликраище с бронз от ученическите игри V – VІІ клас

Силно представяне на финалите на ученическите игри по баскетбол във възрастта 5 – 7 клас направиха момичетата от Поликраище. Възпитаничките на бившата националка Маринела Агаларева, сега преподавател в местното училище „Св. св. Кирил и Методий”, се класираха на трето място в страната в компанията на отбори от далече по-големи населени места.

В предварителната група на турнира в Габрово баскетболистките от горнооряховското село удариха с 56:22 тима на Асеновград и с 48:18 този на София и паднаха с 28:43 от представителките на Хасково.

На полуфинала отборът от Поликраище загуби от бъдещите шампионки от Вълчидол, а в спора за бронза надигра познат вече съперник – Хасково, с 62:50. Любопитно е, че 55 от точките за победителките отбеляза Силвия Кушева. С общ актив от 149 точки тя стана и голмайстор на финалите, при това с мач по-малко от втората след нея. Естествено, Кушева попадна и в идеалната петица на ученическите игри във възрастта.

Маринела Агаларева благодари на директорката на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”- Милена Димитрова, на колегите си учители и Община Горна Оряховица за подкрепата.

„Без тях със сигурност нямаше да постигнем този резултат. В нашето училище са обхванати 120 деца, а срещнахме отбори от училища с по неколкостотин деца от големи градове, включително и столицата. За нас успехът наистина е много голям”, коментира Маринала Агаларева.

С бронзови отличия се окичиха Силвия Кушева, Биляна Иванова, Дария Симеонова, Недка Ангелова, Ангелина Ангелова, Гергана Сърнова, Натали Лалева, Велислава Лалева, Алекс Жекова и Трайка Дочева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *