4 четения

Министерски съвет отпусна един милион лева за осветление и нов терен на стадион „Локомотив”

От клуба поканиха Бойко Борисов на първия домакински мач на обновеното съоръжение

 

Един милион лева отпусна Министерският съвет за стадион „Локомотив” на вчерашното си заседание, на което присъства и кметът на община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев. Средствата ще са за ремонт на терена и за осветление на спортното съоръжение в Горна Оряховица. Обществената поръчка за избор на изпълнител на обекта ще се реализира от Министерството на младежта и спорта.

Припомняме, че при посещението си в Горна Оряховица в началото на юни министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент да съдейства за отпускане на средства за ремонтните дейности на стадиона. След новината от днешното заседание на МС от ръководството на ОФК „Локомотив” излязоха с благодарствено писмо до премиера.

„От името на ръководството и целия клуб на „Локомотив” – Горна Оряховица, изразяваме голямата си благодарност към министър-председателя на Република България Бойко Борисов за отпуснатите средства за ремонт на терена и осветлението на стадион „Локомотив”.

Надяваме се, че ремонтните дейности ще започнат в най-скоро време, за да може през втория полусезон „Локомотив” да играе пред собствена публика. Ремонтираната база ще помогне за развитието на спорта в Горна Оряховица, в частност – футбола.

От името на ръководството и феновете на „Локомотив” отправяме покана към г-н Борисов да бъде гост на първия домакински мач на отбора на ремонтирания стадион”, гласи текстът на благодарственото писмо, подписано от председателя на УС на ОФК „Локомотив” Даниел Костадинов.

Междувременно двама футболисти на горнооряховския тим започнаха подготовка с „Берое” (Стара Загора). Договор с тима от Града на липите подписа халфът Ерик Почански, проби кара защитникът Иван Пенев.

Бранителят вече премина медицински изследвания и се включи в първото занимание на „Берое“ за новия сезон.

В същото време новият старши треньор Ангел Червенков работи по селекцията. Освободеният от ЦСКА защитник Николай Дичев според столичните медии е подписал вече договор с новака в елита. Роденият на 19 септември 1992 г. Дичев премина в ЦСКА от ФК „Банско” през зимата, но не се наложи в първия състав. За „Локото“ се спряга още един играч на ЦСКА – крилото Александър Александров.

Началото на подготовката на локомотивци е на 20 юни. В щаба на Ангел Червенков се очаква да влязат неговият син Даниел, който ще отговаря за тренировъчния процес. Професор Марин Гъдев ще помага за кондиционната подготовка на играчите, търси се треньор на вратарите.

Отборът се събира на 20 юни, а в момента освен върху селекцията шефовете и новият треньор работят и върху двата предвидени лагера преди старта на шампионата – в Дряново или Трявна. Първата контрола за „Локомотив“ ще бъде на 6 юли срещу „Нефтохимик“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *