4 четения

Три месеца няма виновен за сгазен от рейс на червен светофар

НА 1 МАРТ В РАННИЯ СЛЕДОБEД до пожарната във Велико Търново автобус прегази пешеходец на червен светофар. Въпреки усилията на докторите 64-годишният мъж издъхна в болницата. Произшествието стана на кръстовище между улиците „Н. Габровски” и „Славянска”. Автобусът, управляван от 56-годишния Й. С. от В. Търново, движещ се в посока към болницата, е блъснал мъжа на пешеходната пътека. Шофьорът не е ударил спирачките на машината, за да не предизвика по-сериозен инцидент с пътниците вътре. Той не бе задържан, не е бил пиян, а жертвата изскочила пред него изневиделица.

Такъв инцидент във Велико Търново досега не е имало, сочи статистиката. Три месеца по-късно обаче Окръжна прокуратура все още не е изяснила кой е виновен за драмата – автобусният шофьор или пешеходецът .Според непотвърдена информация убитият имал перде на очите и не различавал светофарната уредба. Според други източници се прикривал превозвачът, собственик на автобуса, и заради това разследването се протакало.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

 

3 коментара за “Три месеца няма виновен за сгазен от рейс на червен светофар

 • 16.06.2016 в 13:20
  Permalink

  нали има камери на светофара да се видят записите, много сложно…

  Отговор
 • 18.06.2016 в 17:08
  Permalink

  Пешеходеца не е имал само “ перде“, а 3,5 промила алкохол в кръвта ( Но това не е важно да се пише, нали статията трябва да буди недоволство и следователно да бъде сензационна). Той се е ударил странично в автобуса във близост до врата, а не е бил сгазен.
  Да има камери и очевидци, какъвто съм и аз.
  Моля пише си статиите коректно и адекватно, за да информирате хората, а не спекулативно за да трупате рейтинг!

  Отговор
 • 18.06.2016 в 23:11
  Permalink

  Оказва се изведнъж, че камерите не работели..!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!