10 четения

Филмът „Велико Търново в сърцето на историята” спечели награда

НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ТЕЛЕВИЗИОНЕН ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ НА ИСТОРИЧЕСКА ТЕМАТИКА СПЕЧЕЛИ ЛЕНТАТА „ВЕЛИКО ТЪРНОВО В СЪРЦЕТО НА ИСТОРИЯТА“ от Международния фестивал в Полша „Филм, изкуство и туризъм“ 2016. Режисьорът Калоян Николов и операторът Павлин Гроздев са получили отличието – статуетка и грамота на галавечерята в Люблин. Лично носителят на Оскар за анимация Збигнев Жмудски и Джан Сарачоглу, президент на Истанбулския фестивал на туристическите филми, са връчили наградата на двамата автори.

„Велико Търново в сърцето на историята” разказва по интересен начин за миналото на старата българска столица и спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Гид в лентата е актьорът Юлиан Вергов, който представя знаковите забележителности на града по достъпен и интригуващ начин.

Това е първият за България документален туристически филм, произведен и прожектиран в най-високия технически стандарт за кино – 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

Филмът вече участва в два международни фестивала и предстои да бъде показан в Азербайджан, в Хърватия, на Международния фестивал на туристическите филми в Истанбул, във Франция, след това в Португалия, Чехия и Сърбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *