Спорт

Футболистите на „Етър ВТ” с най-малко картони в Северозападната „В” група

Отборът на „Етър ВТ” е бил най-коректният в първенството на Северозападната „В” група, показва статистика на Зоналния съвет на БФС. Великотърновските футболисти са инкасирали само 45 жълти и 3 червени картона и с общ актив от 48 са на първо място, далеч след „Янтра” (Габрово), който е събрал общо 81 картона.

На практика футболистите от старата столица са най-рядко предупреждаваните от съдиите.

По получени жълти картони „лидер” е съставът на „Левски 2007” (Левски) със 73. Най-близо до него са Янтра” (Габрово) – 71, „Ювентус” (Малчика) и „Ботев” (Луковит) – по 70 жълти картона.

„Шампион” по червени картони „Янтра” (Габрово) с внушителните 10 броя, 8 пъти са гонени играчи на „Ювентус”, 7 пъти на ФК „Севлиево”.

Отборът на „Академик” (Свищов) е заработил 64 жълти и пет червени картона.

Общо 67 червени и 997 жълти картона са показани в Северозападната „В” група през отминалото първенство.

Според статистиката най-посетеният мач през сезона в групата е дербито за върха между „Ботев” и „Етър ВТ” във Враца, гледано от 3000 души. Общо 81 460 души са гледали мачовете от шампионата на Северозапад, което прави средно на среща 339,4 запалянковци на среща. Средната посещаемост на домакинските мачове на „виолетовите” е от 790 фенове, на свищовлии – 270, на павликенчани – 393,3.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *