Спорт

16-годишните „железничари” направиха „голям шлем”

Юношите на ХК „Локомотив“ доказаха, че са N 1 в страната във възрастта до 16 години. След като спечелиха титлата и „Купа България”, възпитаниците на Галин Караджов и Йордан Димитров станаха държавни шампиони и по плажен хандбал. В курорта Албена в предварителната група „железничарите” победиха с по 2:0 „Фрегата” (Бургас), „Добруджа” (Добрич) и „Шумен – 61”. На полуфинала „Локомотив” удари и „Осъм” (Ловеч) с 2:0, в отделните части – 20:14 и 20:15.

В спора за първото място горнооряховчани срещнаха хасковския „АСТИ”, който до момента също нямаше загуба в своите мачове.

„Локомотивци” започнаха със самочувствие и бързо поведоха с атрактивни отигравания и взеха първата част с 13:4, а втората с 15:12.

Естествено, купата и златните медали бяха отпразнувани с „влакчето на победата”, в което се включиха Любослав Димитров, Велимир Даскалов, Венцислав Георгиев, Георги Маринов, Мариян Николов, Тодор Калчев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Владислав Йоргов, Ивелин Дачев, Кристиян Стефанов, Радослав Георгиев, Марин Алеков и Йордан Петров. Любослав Димитров и Тодор Калчев попаднаха в идеалната осмица на турнира, а с индивидуални награди бяха отличени Георги Маринов за най-добър вратар и Владислав Йоргов за най-атрактивен състезател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *