43 четения

Две вицешампионски титли за региона от държавното по борба за кадети

Пет медала спечелиха борците в региона от държавното първенство за кадети в Сливен с участието на 198 състезатели от 43 клуба. Великотърновският талант Станислав Атанасов – Каручката стана вицешампион в категория до 42 кг и зарадва треньора си Лако Лаков. Състезателят на клуб „Р. Великов/М. Ганев“ загуби схватката за златото с Денис Зекериев от Търговище.

Симеон Велев „Царевец – Етър 93“ се подреди шести.

Трима борци на горнооряховския „Локомотив“ се включиха в категория до 63 кг. Жребият събра и трите момчета на Николай Ганев в един поток, а горнооряховски сблъсък се случи още в първия кръг. Галин Ангелов надви Никола Стоянов, след което по пътя към финала победи Христо Василев от Любимец с туш, Митко Бонев от Димитровград по точки и съгражданина му Делчо Нейчев с технически туш.

На финала обаче Галин Ангелов загуби с 6:7 точки от Тургай Февзи от „Левски”.

С успехите си Ангелов издърпа съотборника си Никола Стоянов до репешажите, където и той също победи Василев и Бонев, за да стигне до битка за бронза с Делчо Нейчев, която спечели.

При 46-килограмовите горнооряховецът Юсни Манафов стигна до бронза след победа над Анатоли Губаков от Златарица, който остана пети.

В категория +100 кг Марио Дянков от „Царевец – Етър 93“ се пребори за бронзов медал. Йоан Георгиев от клуб „Илия Павлов“ се класира пети в до 58 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!