8 четения

Празници на духовността започват в Горски Горен Тръмбеш

ПРАЗНИЦИ НА ДУХОВНОСТТА ЗАПОЧВАТ В СЪБОТА В ГОРСКИ ГОРЕН ТРЪМБЕШ. Програмата включва представяне на книги, спортни състезания, концерти и изложби, която започва с годишно събрание на Гражданско сдружение „Възраждане на Горски Горен Тръмбеш”, на което ще бъдат наградени четирима заслужили деятели, които са сред основателите на сдружението. След това ще бъде представена книгата „Страници от живота на Горски Горен Тръмбеш” от Димитър Димитров. В 11.30 ч. ще бъде открита изложбата на художниците, които участваха в пленера в Горски Горен Тръмбеш. Пленерът е посветен на художника Петър Петров. Картините, нарисувани през последните две седмици, ще поставят началото на художествена сбирка към читалището в селото.

В ранния следобед в местността Калето започва футболно шоу, което е посветено на Европейското първенство по футбол. На терена ще излязат отборите на общинската администрация на Горна Оряховица и на Горски Горен Тръмбеш.

В 18.30 ч. е празничният концерт, в който ще вземат участие професионални и самодейни състави.

В неделя празниците продължават в 10.00 ч. с турнир по свободна борба за деца „Хари Стоев”. В двора на училището гостите ще могат да наблюдават и демонстративни боеве по източни бойни изкуства. Награждаването на призьорите и закриването на турнира е насрочено за 14.30 ч. Тогава ще бъде поднесен и венец пред възпоминателната плоча на родната къща на Хари Стоев.

В понеделник от 11.30 ч. в местността Калето е курбанът за здраве и плодородие, посветен на празника на селото – Свети Дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!