16 четения

Уволнена преподавателка осъди бившия ректор на ВТУ

Окръжният съд във Велико Търново постанови бившият ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Пламен Легкоступ да брои 11 639 лв. обезщетение за неизплатено трудово възнаграждение на уволнена преподавателка. Ексуниверситетският шеф ще трябва да плати на Камелия Джанабетска и 3000 лв. неимуществени вреди. Съдебното решение на Окръжния съд, което не е окончателно, бе разпространено вчера от самата Камелия Джанабетска до всички медии.

Тя бе уволнена от проф. Легкоступ като преподавателка във ВТУ преди 5 г. После заведе дело и съдът постанови, че уволнението й е незаконно, и я върна на работа. Връщайки се в учебното заведение обаче, преподавателката установила, че за нея няма свободни часове. Сигнализирайки в Инспекцията по труда, Джанабетска разпратила и отворено писмо до органите на законодателната и изпълнителната власт в България, комисари от Европейския съюз, лидерите на партиите в България и кмета на община Велико Търново, с което си навлякла ново дисциплинарно уволнение.

Един коментар за “Уволнена преподавателка осъди бившия ректор на ВТУ

  • 17.06.2016 в 15:03
    Permalink

    Е, няма да ги брои бившия ректор, а настоящия от бюджета на ВТУ. В случая държавата и всички работещи в университета ще плащат за чужди грешки и лични отношения.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!