112 четения

Цвета Галунова със злато на класически шах и блиц

Шампионска титла на България по блиц за жени спечели Цвета Галунова на държавното първенство в Приморско. Великотърновската шахматистка стартира с четири поредни победи срещу Виктория Златева от “Бургас – 64”, Светла Йорданова от “Етър” (В. Търново), Елица Раева от “Пристис” (Русе) и Ани Крумова от “Георги Даскалов” (Варна). В петия кръг Галунова загуби с черните фигури от Стефи Бедникова от “Капабланка” (Дупница), но в последните два кръга взе още две важни победи срещу Деница Петкова и Маргарита Тодорова от “Бургас – 64” и с актив от 6 точки еднолично зае първото място.

Другата великотърновка Светла Йорданова стартира с успех над Деница Петкова, после отстъпи на Цвета Галунова. Последва реми с Ани Крумова и три поредни победи над Магдалена Тодорова, Елица Раева и Стефи Бедникова. В последния кръг обаче загуби от Доника Шивачева от “Тунджа” (Ямбол) и това й отреди четвъртото място с 4.5 точки.

Преди държавното индивидуално първенство по блиц отново в Приморско се проведе и отборният шампионат по класически шахмат. В него Цвета Галунова игра за ШК “Бургас – 64”, с който извоюва първото място и златните медали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!