2 четения

Делегация от Световната банка и кметът Даниел Панов обсъждаха магистралите „Хемус” и Русе

Доизграждането на магистрала „Хемус” и строителството на аутобана между Русе и Велико Търново бяха основни теми на разговор между кмета на старата столица Даниел Панов и делегация от Световната банка, която гостува през уикенда в областния град.

Гостите бяха водени от ръководителя на Глобална практика „Транспорт” за Европа и Централна Азия Хуан Гавирия и от водещия финансов специалист в областта на проектите за инфраструктура Ричард МакГрегъри.

Посещението на делегацията от Световната банка бе едно от първите на ниво общини, тъй като представителите на местната власт са най-добре запознати с икономическия ефект от големите инфраструктурни проекти. В срещата участва и областният управител проф. Пенчо Пенчев.

Пред тях кметът на Велико Търново и заместникът му Снеежана Данева изтъкнаха колко важни за цяла Северна България са двете магистрали. Подчертано бе, че бъдещото високоскоростно трасе между Русе, Велико Търново и Свиленград е част от европейския коридор Хелзинки – Истанбул и на практика ще свърже Европа с Азия. Чрез автомагистрала „Хемус” ще се осъществи логистичната и транспортна комуникация със столицата София и втория по големина град в България Варна.

Кметът Даниел Панов обясни още, че големите инфраструктурни проекти са особено важни не само за цялостното икономическо развитие на общината и област Велико Търново, а и на останалите региони, през чиито територии ще преминат магистралите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!