Спорт

Пълен комплект медали за „Атлетика 2012” от държавното първенство до 16 години

Мартин Петров дублира титлата си на шестобой от зимния шампионат

 

С шестима състезатели се представи великотърновският клуб „Атлетика 2012” на Националния шампионат по лека атлетика за момичета и момчета под 16 години. Над 1200 атлети стартираха на националния стадион „Васил Левски” в София, където се проведе и първенството за мъже и жени.

Възпитаниците на Людмила Георгиева показаха отлична подготовка, като не само спечелиха три медала, но и до един влязоха сред първите десет в дисциплините си.

Мартин Петров защити титлата си от зимния шампионат на шестобой, показвайки, че няма конкуренция във възрастта си. Състезателят от старата столица победи в пет от шестте дисциплини.

В тласкането на гюле Иван Тодоров се подреди втори с резултат 14,56 м и се окичи със сребро. Преди него е само Венелин Кашов от Мизия с национален рекорд 16.99 метра.

Трета при момичетата на шестобой е Дияна Консулова, четвърта е съотборничката й Валеса Лазарова с 263 т.

Йоанна Цончева проби в спринта на 100 и 200 метра, като в първата дисциплина е пета, а във втората седма, въпреки че отскоро тренира лека атлетика. Девети на скок височина завърши първенството Мирослав Иванов. И тримата медалисти от „Атлетика 2012” са ученици в Спортното училище във В. Търново.

„Много добрите условия, при които имаме възможност вече да се готвим на стадион „Ивайло”, дават резултати. Децата се стараят много в тренировките и съм сигурна, че ще дават все по-силни резултати”, коментира Людмила Георгиева.

Никол Николаева от другия великотърновски клуб „Етър Академик“ се класира четвърта на четирибой при момичетата до 14 години, постигайки втори резултат на дълъг скок – 4,57 м, и трети на 60 метра – 8,44 секунди.

Пламена Владимирова е седма на 100 метра с 13,41 сек. и осма на гюле с 9,93 м. Щафетата на „Етър Академик“ е единадесета на 4 х 100 м и при двата пола. Зафир Маринов и Костадин Василев заеха десето и единадесето място на 100 метра препятствия.

Сребърен медал за горнооряховския „Локомотив 55“ донесе Георги Арсов, който е вицешампион на 1500 метра с време 4,37,42 минути и е седми на 800 метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *