73 четения

Светла Йорданова триумфира в държавното по ускорен шах, Цвета Галунова е втора

Шампионка на България по ускорен шах стана Светла Йорданова, старши треньор на ШК „Етър”. В Приморско великотърновската шахматистка събра три от четири възможни точки и при жените и се окичи със златния медал. Светла Йорданова стартира с победа над Гергана Пейчева от „Левски”, но във втория кръг допусна загуба от Доника Шивачева от „Тунджа”. До края Йорданова надигра друга великотърновка – Цвета Галунова, и Стефи Бедникова от „Капабланка” (Дупница). Любопитното е, че в колекцията на Светла Йорданова досега липсваше само титлата по ускорен шах, която вече също е нейна. Тя е шампионка по блиц, а миналата година стана първенец на България и на класически шах при жените.

Среброто взе друга великотърновка – Цвета Галунова, с 2,5 точки, която пък стана шампионка на блиц, за което „Борба” писа в петъчния си брой. Цвета Галунова записа победи над Стефи Бедникова и Доника Шивачева и направи реми с Гергана Пейчева.

При мъжете на ускорен шах „Етър” прибави престижното седмо място на Емил Петков с 4 точки от 6 възможни, като на блиц е десети от 33-ма участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!