16 четения

Катина Бернардова първа в международния фестивал „Дъга на Дунав”

ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КАТИНА БЕРНАРДОВА спечели първо място в международния фестивал „Дъга над Дунав“. Катина учи в специалността „Търговски представител“. Участвала е в състезанието с мултимедийна презентация, в която разказва за композитори от дунавските държави.

Гимназията по туризъм участва с още една мултимедийна презентация във фестивала на Полина Гецова, която също е ученичка в XI Д клас в специалността „Търговски представител“.

Разработката на Полина Гецова е класирана на трето място. Тийнейджърката е посветила презентацията си на биоразнообразието в българската част на река Дунав.

И двете момичета са възпитанички на инж. Славка Проданова.

Фестивалът се провежда за втори път. Негови организатори са Професионална гимназия „Професор д-р Асен Златаров“ и Община Видин, Регионалният инспекторат по образование и Областният информационен център. Целта на фестивала е популяризиране на културно-историческото наследство на европейските народи по поречието на Дунав, а темата – „Река Дунав – памет европейска!“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *