Спорт

Община, бизнес и футболни легенди си подадоха ръка в новото ръководство на „ФК Етър ВТ“

Великотърновският клуб няма задължения, изпълнени са целите на първия мандат

 

Община В. Търново, бизнес и футболни легенди си подадоха ръка в новото ръководство на „ФК Етър ВТ“. Това е най-краткият извод, който може да се направи след проведеното в неделя Общо събрание на клуба.

В новоизбрания Управителен съвет влязоха знакови имена във футбола, като екснационалите и почетни граждани на старата столица Красимир Балъков и Цанко Цветанов, заместник-кметът на общината проф. Георги Камарашев, както и бизнесмените Петър Колев, управител на фирма „Тремол”, и Александър Нанков, шеф на „Алекс ОК“.

За съпричастността на общината към футболния клуб говори и фактът, че членове на Общото събрание са спортните експерти Йордан Дурчев и Георги Давидов, шефът на „Царевград Търнов“ Цветомир Бояджиев и директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Общото събрание се проведе заради изтичането на тригодишния мандат на досегашната клубна управа. Отчетът, даден от президента Александър Нанков, показа, че клубът няма задължения и е финансово стабилен.

„Етър Велико Търново” бе създаден с цел да продължи футболните традиции в нашия град, да възроди детско-юношеската школа и да върне представителния отбор в професионалния футбол. Всички задачи за този мандат са изпълнени”, обобщи Александър Нанков и благодари на досегашните си колеги в Управителния съвет за съвместната работа.

Както се и очакваше, бе коригирано името на клуба, който занапред вместо Сдружение с нестопанска цел „Етър Велико Търново” ще се казва Сдружение с нестопанска цел „ФК Етър ВТ”. Промяната е за по-голяма оперативност при попълване на официалните документи и картотеките на играчите.

Клубната емблема няма да бъде променяна. Тя е патентована от фенклуб „Етър” и по предложение на Цветомир Бояджиев ще бъде сключен договор за безвъзмездното й ползване върху екипировката и всички отличителни знаци, свързани с дейността на „ФК Етър ВТ”.

Поради изтичане на мандата досегашните членове на Управителния съвет бяха освободени, като само Александър Нанков бе предложен за нов мандат и преизбран. По решение на новото ръководство той отново ще бъде президент на клуба.

Александър Нанков съобщи още, че Стефан Атанасов става спортен директор на клуба, а за администратор е назначен дългогодишният секретар на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Страцимир Тинчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *