21 четения

Община Павликени дава материалите, хората сами ремонтират тротоарите си

ЖИТЕЛИТЕ НА ПАВЛИКЕНИ САМИ ПРАВЯТ РЕМОНТ НА ТРОТОАРИТЕ ПРЕД ДОМОВЕТЕ СИ. Общината осигурява нужните материали, но хората си наемат майстори или собственоръчно подреждат новите плочки.

ОКОЛО 20 000 ЛВ. Е БЮДЖЕТЪТ, КОЙТО ОБЩИНАТА Е ЗАДЕЛИЛА ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ ТАЗИ ГОДИНА. До момента има постъпили 40 заявления, от които ще бъдат удовлетворени не повече от 15. „Опитваме се да се движим от центъра към периферията в града. Миналата година успяхме да организираме жителите по ул. „Стефан Караджа“ и сега тротоарното пространство там е напълно изрядно. За съжаление, средствата са малко, обмисляме догодина да вдигнем малко бюджета. С тези пари, с които сега разполагаме, ще можем съвместно с гражданите да направим около 1000 кв. м плочник“, коментира кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Нестандартната практика се прилага вече за трета поредна година и всеки следващ сезон кандидатите, да работят по този начин с общината, стават все повече. Първата година бюджетът заделил 15 000 лв., след това общинската управа започнала да харчи 20 000 лв., но и те вече са недостатъчни.

„Осигуряваме вибропресовани павета, плочки, цимент и пясък. И понеже хората най-често влагат собствения си труд, след това пазят направеното. Има обаче едно условие за участие в това т.нар. публично-частно партньорство. Даваме средства само на хора с постоянен адрес в града, които нямат задължения от глоби, местни данъци и такси. След това специална комисия контролира направеното и разходите. Хората трябва да са готови да внесат депозит от 15%, който след свършената работа им се връща“, допълва още градоначалникът.

2 коментара за “Община Павликени дава материалите, хората сами ремонтират тротоарите си

 • 21.06.2016 в 14:36
  Permalink

  А като дойде време за удръжки, данъци и такси да пратя ли фактурите на общината?

  Отговор
 • 21.06.2016 в 17:54
  Permalink

  Надяваме се да дойде ред и на тротоарите на ЦДГ“ Вяра,Надежда,Любов“ ! От едната страна има трева до коленете, липсват плочки….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!