34 четения

Преизбраха Радка Маркова начело на Областния съюз на пенсионерите

РАДКА МАРКОВА БЕ ПРЕИЗБРАНА ЗА НОВ ТРИГОДИШЕН МАНДАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪЮЗ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. Това стана на отчетно-изборно събрание, което се проведе вчера във Велико Търново. На форума присъстваха 60 делегати, като членовете на организацията в областта са 9069, а по данни от 2012 г. лицата в пенсионна възраст в нашия регион са около 23 000.

„Проблемите ни най-вече са от национално естество, защото на областно ниво сме добре обгрижвани от кметовете на общините. Почти във всяко населено място са отпуснати средства за издръжка на помещения и уредници, като клубовете на пенсионера във Великотърновска област са 134“, коментира Радка Маркова.

Тя каза, че търновската организация на пенсионерите настоява за специален закон за възрастните хора. Освен това се пледира за осъвременяване на пенсиите, което ежегодно да става със средномесечния осигурителен доход от предходната година. Голяма част от пенсиите са отпуснати на база 180 лв. средномесечен осигурителен доход, но по данни на НОИ за 2015 г. той е бил 685 лв. Пенсионерите в областта настояват да се решат проблемите с финансирането на лекарства от Здравната каса, които са орязани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!