6 четения

Тихомир Иванов донесе шампионска титла на „Свилоза“, отива на олимпиада в Рио

Състезателят на свищовския клуб „Свилоза” Тихомир Иванов стана единадесетият български лекоатлет с квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Най-добрият спортист на крайдунавския град за миналата година стана шампион на България при мъжете в скока на височина с личен рекорд от 229 сантиметра, което е покрит норматив за олимпиадата в Бразилия. Иванов се справи със заветната височината от третия опит по време на първенството на националния стадион „Васил Левски” в София.

„Доволен съм. Това е резултат, граден с години. Очаквах го. Просто ми трябваха състезания, както обикновено ми беше нужно да се разскачам. Скачам сам вече трета година – това не се отразява добре поне на състезанията в България, въпреки постигнатия резултат. Предстои ми турнир в Холандия, след това балканиада и следва европейското първенство. Единственото, на което се радвам, е, че съм здрав и успявам да постигам резултат почти като в тренировъчния си процес. Цели не искам да си поставям. Искам просто да реализирам резултат над 230 см, защото това е просто психологическа височина и искам да я премина, за да се отпусна, за да мога да скачам и по-нагоре”, коментира Тихомир Иванов, който донесе единствения медал за областта при мъже и жени.

Михаил Селенски от великотърновския клуб „Етър 2007“ е четвърти на диск с 46.50 метра и десети в тласкането на гюле с 13.54 м. Съотборничката му Тамара Косева се класира четвърта на диск с 36.23 м и на гюле с 11.01 м. Елеонора Увалиева, също от „Етър 2007“, е десета на копие с 23.29 м.

Великотърновката Анита Кръстева, която се състезава за „Берое“ (Стара Загора), е трета на 5000 м и четвърта на 1500 м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *