8 четения

Двама на съд за кражба на 1 тон трансформаторно масло

ДВАМА МЪЖЕ ОТИВАТ НА СЪД ЗА КРАЖБА НА 1 ТОН трансформаторно масло и други вещи и пари на стойност близо 10 000 лева. Ивайло и Волен плячкосвали половин година от Трансформаторна изправителна станция. Младите мъже, на 34 г. и 32 г., разбивали врати на имота на собствениците SDI Group ЕООД и Община В. Търново. Същите са автори и на обири на пари и 280 лотарийни билети от магазин на същата частна фирма.

Последният обект на апашите била Трансформаторна изправителна станция (ТИС-1) на Община Велико Търново, която те разбивали 5 пъти. Успели да източат 1000 литра трансформаторно масло на стойност 4800 лева. След като източили и последното количество, те решили да откраднат и електрическите проводници, с които била оборудвана сградата. После продали откраднатите вещи.

Двамата са осъждани. Ивайло е с мярка за неотклонение задържане под стража, а Волен е с мярка за неотклонение подписка.

НА СЪД, САМО ЧЕ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, отива крадец на хранителни продукти от село Владислав. Йордан задигнал от магазин за хранителни стоки 8 торти, 3 пластмасови бутилки бира „Шуменско“, каса бира „Пиринско”, 5 шпека, луканки, салами, уиски, консерви, бисквити и друга храна.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!