Отвориха Дъговия мост, вече няма километрични опашки!

Дъговият мост във Велико Търново вече е отворен и по него се минава спокойно. Километричните опашки на входа на старата столица откъм Варна вече са история. Реконструкцията приключи 10 дни по-рано от предвиденото. Срокът за пускането бе краят на месеца, но фирма „Пътни строежи ВТ“ се е справила по-бързо.

През последните няколко дни бе положен износващият асфалтов слой върху съоръжението, което е част от главния път София – Варна и понася много голямо натоварване. Фугите бяха ремонтирани по нова технология, която включва използването на еластични материали. Подменени са хидроизолацията, бордюрите, мантинелите и оградите.

Ремонтът на дъговия мост и на съседната мостова конструкция от Южния пътен възел са част от реализирания проект за рехабилитация на улица „Магистрална”.

Вече работи и светофарната уредба пред бившия завод „Победа“. Независимо от първоначалните планове обаче е отпаднал светофарът на пресечката на „Магистрална“ и „Славянска“ и мястото си остава доста конфликтна зона.

One thought on “Отвориха Дъговия мост, вече няма километрични опашки!

  • 22.06.2016 в 17:19
    Permalink

    Опашки имаше и от обратната посока! Ако редакцията не е пробвала…… На кръстовището Славянска/Млякото пък оставили към складовете два входа……само да усложняват включването! Трябваше да остане отбивката към Млякото, а малкия „цирей“ към горните складове да се затвори. За тези складове има малка успоредна вътрешна уличка. Сега, когато улицата е добре асфалтирана, се видя колко малко е било необходимо, за да стане четирилентово движението от Западния пътен възел до Южния пътен възел. Но трябваше да отчуждят по малко от парцелите на ОМВ, на Пешо студента и някои други…. Явно не са посмяли да ги пипнат, въпреки големия обществен интерес от това. Но местните феодали са по-силни от обществото.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.