Новини

Ученици и учители от свищовското училище „Николай Катранов” с награди от три конкурса

ПРИЗОВИ МЕСТА В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ СЪСТЕЗАНИЯ И ЕДИН НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС СА СПЕЧЕЛИЛИ ВЪЗПИТАНИЦИ И УЧИТЕЛИ НА СОУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ В СВИЩОВ. Международните конкурси са „Заедно в XXI век“, който се провежда вече 10 г. под патронажа на посолството на Руската федерация и „Зелена планета 2016“. Националната надпревара също е свързана с отношенията между Русия и България и се нарича „Не се гаси туй, що не гасне.

ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ ИВАН ВАЧЕВ Е СПЕЧЕЛИЛ ВТОРА НАГРАДА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „ЗАЕДНО В ХХІ ВЕК“. Иван е заел призовата позиция в раздела „Реферати“, а наградата му е едноседмична почивка. Отличени в състезанието са още третокласничката Натали Николова в раздел „Реферати“ и Красимир Димитров, който е ученик в ІV клас в раздел „Медийни презентации”.

Организаторите са дали призове и на учителите, подготвили отличените деца – Галя Рошелова, учител по български език и литература и руски език, Галя Иванова, учител по история и цивилизация, и Стефка Николаева, начален учител.

В международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ ежегодно участват ученици от всички области на страната, Русия, Казахстан, Беларус, Приднестровието, Молдова, Украйна, Сърбия. Децата представят реферати, есета, стихове, рисунки, медийни презентации.

В още един конкурс са спечелили награда възпитаниците на СОУ „Николай Катранов“ – в националния етап на международния конкурс „Зелена планета 2016”, който е част от Международния детски екологичен форум със същото име.

Купа, грамоти и книги са получили учениците, които участват в постановката „В навечерието“ на Тургенев. Грамоти и книги има и за училището, и за ръководителите на театралния състав – Ангел Ангелов и Галя Рошелова. Постановката продължава и във втория етап от международния конкурс, който ще бъде в Русия.

ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ“ Е ЗАВОЮВАЛА ШЕСТОКЛАСНИЧКАТА КАТЕРИНА МИНКОВА. Нейната награда е за презентацията, наречена „От тук изгря свободата”. Момичето е работило върху паметниците на загиналите в Руско-турската война в Свищовския край. Наградата й е таблет.

Катерина е получила отличието си на официална церемония в Националния военно-исторически музей в София лично от първия космонавт на България ген. Георги Иванов, който е и патрон на състезанието.

12 учители, които са научни ръководители на учениците си, също са получили награди. Сред тях е и Галя Рошелова. Освен наградите от национално движение „Русофили” тя е получила приз и от Синдиката на българските учители за отлично представяне на нейните ученици.

Около 3000 ученици от цялата страна са участвали в надпреварата тази година. Те са разработвали реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали, разкази, стихове, има и раздел за рисунки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *