Документ с пръстовите отпечатъци на Елвис Пресли отива на търг

Документ от 1970 г. с пръстовите отпечатъци на Елвис Пресли е сред очакваните с най-голям интерес лотове на предстоящия търг с вещи на музикални знаменитости, който ще се състои в рамките на 50-ия джаз фестивал в Монтрьо, Швейцария, от 1 до 16 юли, предаде Франс прес.

От аукционна къща „Галартис“ в Лозана увериха, че става въпрос за невероятен документ – разрешително за носене на оръжие. То е издадено от властите в щата Калифорния през 1970 г. и включва лични данни на Елвис Арън Пресли – място и дата на раждане, ръст, телесно тегло, пръстовите отпечатъци, професията (певец), номера на шофьорската книжка и социалната му осигуровка, адреса му. Документът е оценен между 40 730 и 45 250 евро.

Сред останалите лотове е сценичен костюм на Джон Ленън от 1963 г. Върху етикета на костюма от мохер без яка са изписани „Джон“ и адресът на шивача Дъги Милингс. Костюмът, свързан с началото на кариерата на „Бийтълс“, е оценен между 108 600 и 135 750 евро.

Картина, нарисувана през 1967 г. от Джими Хендрикс, също ще бъде изложена на търга. Он аукционната къща поясниха, че става въпрос за единственото известно платно на Хендрикс, което е със сертификат на семейството му. Картината е озаглавена „Цвете демон“ и е оценена между 135 750 и 181 000 евро.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *