37 четения

Кинофестивалът в Карлови Вари ще почете актьора Уилям Дефо

Международният кинофестивал в Карлови Вари – Чехия, от 1 до 9 юли, ще почете американския актьор и сценарист Уилям Дефо, който два пъти е бил номиниран за награда „Оскар“, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес. Дефо ще получи приза „Кристален глобус“ за изключителния си принос към световното кино, се казва в тяхно комюнике.

Снималият се във филмите „Взвод“, „Сянката на вампира“, „Последното изкушение на Христос“ актьор ще получи отличието в деня на откриването на фестивала.

117-1151-вото му издание ще започне със световната премиера на филма „Антропоид“ на британския режисьор Шон Елис с участието на неговия сънародник Джейми Дорнан, снимал се в „Петдесет нюанса сиво“. „Антропоид“ описва атентата срещу обергрупенфюрера от СС Райнхард Хайдрих. Дорнън се превъплъщава в образа на чешкия боец Ян Кубиш. Словакът Йозеф Габчик и Кубиш са избрани от чехословашкото правителство в изгнание във Великобритания, за да ликвидират Хайдрих, който е сред инициаторите на окончателното решаване на еврейския въпрос.

Миналата година фестивалът в Карлови Вари – на 120 км западно от Прага, привлече около 135 000 фенове.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!