16 четения

Осмокласниците на СОУ „Владимир Комаров“ получиха свидетелствата си на Света гора

ОСМОКЛАСНИЦИТЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СОУ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ ПОЛУЧИХА СВИДЕТЕЛСТВАТА СИ ЗА ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ НА церемония, която този път беше проведена на открито в парк „Света гора“. Класната на децата Ганка Йорданова заедно с Дарина Димитрова и Веселка Василева, която в момента замества директора на гимназията, решили да организират тържеството на тийнейджърите по различен начин.

Първата спирка на момчетата и момичетата вчера беше паметникът, посветен на руските войници, загинали за освобождението на България. След това тийнейджърите трябваше да търсят съкровища, следвайки стрелки в различни цветове. „Каквото намерят, е за тях. Направили сме им дребни подаръчета, взехме им лакомства и едно хвърчило за целия клас, което те ще пуснат с идеята за символичен полет на самите тях“, разказва г-жа Йорданова.

Василена Недялкова е първенец на випуска осмокласници в СОУ „Владимир Комаров“. Тя завършва с 5,67 и за успешното си представяне в училище момичето получи грамота. Георги Янков и Станислав Романов са следващите по успех, двамата завършват с 5,00. За тримата най-добри в класа Ганка Йорданова беше приготвила тениски за спомен. Награди вчера получиха и най-добрите спортисти, които играят във волейболните отбори на гимназията – Василена Недялкова, Катя Янева, Мергюл Ружди и Мирослав Колев. За тях имаше спортни купи. Специално отличие получи и Борислав Петров, който е най-изявеният лидер, организатор и инициатор на всички празници и тържества на този осми клас.

Заедно с децата вчера тяхното завършване празнува и първата им учителка – Марияна Петрова. Идеята за това също е на класната Ганка Йорданова, която признава, че това е поредният випуск, който поема от колежката си Марияна Петрова, и всички ученици са грамотни и образовани.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!