24 четения

Отборът на „Велико Търново“ спечели първата си титла в първенството на НАЛБ

Шампион на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България стана отборът на „Велико Търново“. На финала първенците пречупиха с 2:0 победи друг тим от старата столица – „Перестройка“. Любопитно е, че двата състава приключиха по същия начин и редовния сезон, съответно на първо и второ място, като тогава си размениха по една победа.

Финалният плейоф също премина оспорвано, а победителят във втория мач бе излъчен само с една точка аванс.

В първата среща в залата на спортен комплекс „Ивайло“ „Перестройка“ успя да стопи пасива си само до 3 точки – 50:47, но не и да обърне в пълна степен хода на двубоя.

За победителите Евгени Василев завършил с 19 т., 8 борби и 2 асистенции и коефициент 25. Играещият треньор на „В. Търново“ Стилиян Димитров се отчете с 16 т., Георги Павлов, Митко Митков и Иван Чолаков – с по 10. Николай Василев с 20 точки бе най-резултатен от „Перестройка“.

Вторият финал бе изигран в зала „Дан Колов“ в Севлиево. Секунди преди края центърът Митко Митков вкара безценни 2 точки за „В. Търново“ и донесе крайния успех с 55:54.

Именно Митков бе най-полезен за своя отбор с 11 т., 6 борби и една асистенция. 45-годишният Пеньо Нацкин завърши с 16 т., 9 борби и една асистенция за „Перестройка“.

За първенеца „Велико Търново“ играха: Явор Маринов, Георги Павлов, Митко Митков, Стилиян Димитров, Евгени Василев, Найден Найденов, Пламен Илиев, Иван Чолаков, Георги Обретенов, Стефан Млъзев и Максим Алексиев.

Двата отбора от старата столица ще играят на финалите на лигата, които са насрочени за август в Габрово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!