7 четения

Слушаме Моцарт в лапидариума на Историческия музей

До 30 дни цените на билетите са промоционални

 

КОНЦЕРТ СЪС СИМФОНИЧНИ И ОПЕРНИ ШЕДЬОВРИ НА МОЦАРТ ПОДГОТВЯ ЕКИПЪТ НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Спектакълът е посветен на 260-годишнината от рождението на композитора.

Търновските артисти ще свирят най-обичаните произведения на световния гений по време на концерта, който е на 8 юли в 20 часа. В лапидариума на Регионалния исторически музей за първи път ще звучи музиката на Моцарт в изпълнение оркестъра на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ и солистите Мария Павлова, сопран, Доротея Доротеева, сопран) и Иво Йорданов, баритон. Гост-диригент е Георги Патриков. Водещ на спектакъла ще бъде Снежина Врангова-Петкова, хормайстор в театъра и преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.

„Моцарт за Моцарт“ се нарича концертът, в който ще прозвучат и част от писмата на композитора, преведени на български език и публикувани в сп. „Музикални хоризонти”. Той се организира съвместно с общината и Регионалния исторически музей.

С този концерт театърът поставя началото на поредица от събития на открито през летните месеци. Първият оперно-симфоничен концерт на откритата сцена в лапидариума бе през 2012 г., а миналото лято там беше представен спектакълът „Декамерон” по Бокачо.

Само около 100 са местата за публиката в лапидариума, затова билетите са ограничени. За 10 лв. търновци и гостите на града могат да закупят промоционален пакет за две заглавия – за оперетата „Царицата на чардаша” на 30 юни от 19 часа в голяма зала на театъра и за концерта „Моцарт за Моцарт” на 8 юли от 20 часа в лапидариума. Промоцията е валидна от 22 юни до 30 юни включително. След нейното изтичане цената на един билет за Моцартовия концерт ще бъде 10 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!