3 четения

Социалистите в Лясковец бият тревога за финансите на общината

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА БСП В ЛЯСКОВЕЦ ИЗЛЕЗЕ С ОСТРА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩИНАТА.

На свое заседание червените разкритикуваха местната управа и с тревога приеха оценката на финансовото министерство за състоянието на общината.

„Тази оценка за некомпетентното управление на публичните финанси е декларирана многократно в заседанията на Общинския съвет от представителите на БСП в местната власт. И ако след „Местни избори 2007” новото ръководство завари общинските финанси с над 1 млн. лв. налични средства по сметките на общината и без нито 1 лев неразплатени средства, то сега се стигна до невероятния размер от близо 1 млн. лв. на неразплатените средства към 31.12.2015 г. и още толкова от заеми. Постигнатите през годините до 2008 г. финансова стабилност и възходящо икономическо развитие се сринаха, а наличните просрочени задължения по бюджета на общината надвишават 3 пъти допустимите по Закона за публичните финанси“, се казва в декларацията. В нея се припомня, че червена лампа за лошото финансово състояние на Община Лясковец е светнала още през 2012 г., когато финансовото министерство класира Община Лясковец на 231-во място от 264 общини по финансова стабилност.

От червената партия категорично настояват за отговорно и принципно управление на общината, основано на прозрачността. Те искат незабавно кметът д-р Ивелина Гецов да изготви програма за оздравяване на общинските финанси.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!