86 четения

ТАЛАНТИ. Правенето на оригинални картички и албуми стана хоби на горнооряховката Дочка Миллова

ЕЛЕГАНТНИ И ВПЕЧАТЛЯВАЩИ КАРТИЧКИ, КОМПЛЕКТИ ЗА КРЪЩЕНЕТА, АЛБУМИ ЗА СВАТБИ И РОЖДЕНИ ДНИ СЪЗДАВА ДОЧКА МИЛЛОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 31-годишната жена облича в плат, камъчета, хартия и други красиви елементи традиционните честитки, превръщайки ги в незабравим спомен. Казва, че хобито й се зародило спонтанно, а днес не си представя и ден, без да твори. „Всичко започна преди две години, когато подготвях кръщенето на големия ми син. Търсех оригинален комплект, но никъде не открих това, което си представях! Предложенията в интернет ми изглеждаха постни, а аз исках нещо по-красиво и запомнящо се. Затова реших да си купя материали и да го направя сама”, сподели Дочка. Така за първи път се сблъскала с обличане на тефтер със сатен. Не била сигурна в техниката, която приложила, но опитът се оказал сполучлив и благодарение на упоритостта и огромно си желание сътворила първия си комплект за кръщене. Оттогава за всеки повод сама правела картичките, които подарява.

kartichki2„Исках да са уникални и специално изработени за човека, на когото се подаряват. С течение на времето се захласнах по това занимание и вече съм закупила какви ли не материали. Използвам всяка свободна минута, за да правя това, което ми доставя удоволствие и ме успокоява, от картички и комплекти за кръщенета до сватбени книги и албуми”, разказа тя.

Споделя, че използва много и различни материали, но основното изискване е да са красиви. „Купувам луксозен, дизайнерски и перлен картон, луксозни дантели, метални елементи, като ъгли и акценти. Панделки, цветчета, а останалите акценти, които използвам, си поръчвам от онлайн магазини, както и от английски сайтове”, обясни 31-годишната горнооряховка.

Идеите й идват спонтанно, в процес на изработката. „Нареждам си нещата и веднага преценявам как ще се получат най-добре, като се старая да ги съчетавам и цветово. Внимавам да не става претрупано, а да е стилно и да изглежда добре”, уточни тя.

Няма определен срок, за който да създаде един предмет. Всичко зависи от идеята, която следва. Когато клиенти са й предоставили информация за получателя на картичката, отделя повече време, тъй като се стреми да пречупи собствените си виждания за крайния резултат през погледа на човека, който ще получи картичката.

kartichki3„Повечето хора разчитат на моите виждания и като ми кажат само по две думи за човека, за когото ще е предназначена, повече не се намесват в идеята. Творя основно вечер, когато приспя децата. Случвало се е, когато съм поела ангажимент, да не спя цяла нощ, за да го завърша докрай”, твърди Дочка.

Все още няма идея за създаване на собствено ателие за изработка на картички и албуми, но не изключва възможността един ден да си отвори свое местенце. Към момента е превърнала семейното жилище в такова, тъй като във всекидневната е ситуирала три големи кашона и един шкаф, пълен с всякакви материали.

Г. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!