60 четения

Трима местни доктори участваха в европейската конференция на личните лекари в Дания

Великотърновска област бе представена от д-р Пламен Латев от Павликени, д-р Магдалена Лафчиева от Стражица и д-р Силвия Трендафилова от старата столица на ежегодната конференция на WONCA EUROPE – европейското подразделение на Световната организация на семейните лекари.

Основните дискутирани теми са били „Остаряващата Европа”, „Осъществяването на здравеопазването на достъпни цени”, „Лекарската консултация при ОПЛ в бъдещето”, „Диагностиката – жизненоважна задача за семейна медицина” и „Неравенството в здравето и специфични групи пациенти”. „Доволни сме от дефинирането и виждането върху наистина актуалните проблеми и начините, по които се работи на европейско и световно ниво. На този форум нямаше място за строго специфични неща по нашите науки, а по-скоро глобални теми, които касаят всички страни. Хубаво е, че се виждат тези проблеми и се работи по тях за всеобщото благо”, коментира д-р Латев.

На конференцията са присъствали над 90 общопрактикуващи лекари от България. Следващото издание на форума ще е в Прага през 2017 година.

Г. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!