12 четения

23-годишно момче от Павликени се нуждае от финансова помощ, за да пребори рака

50 000 лева е сумата за лечението, което може да спаси Йордан Петров от Павликени. 23-годишното момче има мечти, които да преследва, и хъс, за да ги реализира, но първо трябва да пребори рака. Диагнозата му е ходжкинов лимфом трети стадий, за която турската клиника „ANADOLU JOHNS HOPKINS MEDICINE” дава шансове за излекуване. За целта той трябва да премине 12 цикъла химиотерапии, сумата, за които е непосилна за семейството.

Йордан е завършил бакалавър „Финанси” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, а в момента учи магистратура „Публични финанси” във Варненския икономически университет.

„Всичко започна с кашлица, която продължи три месеца, и никой лекар не можеше да ми каже от какво е. По-късно напипах една бучка в областта на шията, но не усещах никаква болка. Отидох да ме прегледат и ми обясниха, че става дума за силно възпален лимфен възел, който трябва да се извади и да му се направи хистологична проба. Казаха ми обаче, че нямат достатъчно възможности, за да се направят тези изследвания, и мога да отида в София”, разказа пред „Борба” Данчо. След като и столичните медици вдигнали безпомощно ръце, с родителите му решили да заминат в Турция, където се намира най-добрата онкологична болница на Балканския полуостров. Турските специалисти му назначили необходимите изследвания и веднага открили рака.

„Обясниха ми, че ако всичко върви по план, след 12 химиотерапии в рамките на 6 месеца мога да се излекувам напълно. Това обаче не е сто процента сигурна прогноза, тъй като не може да се каже с точност как организмът ми ще приеме химиотерапията. По всяко време може да се промени лечението. Всичките химиотерапии възлизат на 50 000 лв., а отделно има и поддържаща терапия, кръвни изследвания, лекарства и периодични прегледи в следващите 2 години. До момента има събрани около 20 000 лв.”, сподели той.

Като повечето млади хора Данчо желае да получи добро образование, като завърши магистратурата си, и да започне да гради кариера. В момента обаче единственият приоритет за него е да пребори болестта.

Ако искате да помогнете на 23-годишното момче в битката срещу рака, може да направите дарение на банковата му сметка.

Сметката, на която можете да изпращате дарения, е в
ДСК, клон 0408, гр. Павликени
пл. „Свобода“ 6
Йордан Огнянов Петров
BIG код- STSABGSF
IBAN: BG48STSA93000023630269 – BGN
BG41STSA93000023630298 – EUR
BG09STSA93000023630292 – USD

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!