9 четения

Големият интерес на посетители към арт инсталацията „Плаващите кейове“ на Кристо доведе до преждевременното й изхабяване

Арт инсталацията „Плаващите кейове“ на Кристо върху италианското езеро Изео стана жертва на успеха си – за по-малко от 5 дни е приела 270 000 посетители и това довело до преждевременното й изхабяване, предаде Франс прес. Затова властите обмислят възможността да се забранят нощните посещения.

Предвиждаше се до арт инсталацията, която приема посетители от събота, да има достъп както денем, така и нощем до 3 юли. Големият брой посетители обаче може да промени нещата.

„Проучваме възможността да бъдат забранени посещенията от полунощ до 6 ч. сутринта – заяви префектът на провинция Бреша Валерио Валенти. – Причината за това е, че арт инсталацията е на път да се изхаби по-бързо от очакваното – авторът й предвиждаше подобно изхабяване по средата на времетраенето на представянето й. Освен това кметът на Монте Изола има изисквания, които са свързани с общественото здравеопазване и почистването на острова, но не са гарантирани в резултат на непрестанния поток от посетители.“

За да се осигури поддържането на арт инсталацията, достъпът до нея в петък от полунощ до 7 ч. и 30 мин. сутринта ще бъде забранен.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!