Новини

Детски площадки за 64 хил. лв. правят в Павликени

Нови, модерни детски площадки за игра и красиви алеи за 64 хил. лв. започнаха да правят в Павликени, информира кметът Емануил Манолов. Комплексът се намира в детска градина „Слънце“.

Градоначалникът и представителят на фирмата изпълнител Генади Георгиев направиха първа копка на комплекса в средата на тази седмица.

Рехабилитацията в двора на детското учебно заведение стана възможна по проект на Община Павликени, съфинансиран от програма „Красива България“. Стойността на целия проект е 64 873 лв., от които 29 517 лв. са предоставени от програмата, а останалите 35 356 лв. са съфинансиране от Община Павликени.

Три нови площадки за игра с монтирани детски съоръжения предвижда проектът, както и пълно обновление на подходите и прилежащите пространства. Строителството ще продължи три месеца и трябва да завърши до средата на септември.

Една от площадките ще бъде за тригодишни деца, а останалите две – за групи деца от четири- до шестгодишна възраст. Площадките за игра ще бъдат покрити с ударопоглъщаща синтетична настилка, върху която ще се монтират детските съоръжения. Отделните зони за игра ще бъдат тематично разработени, като идеята на проектантите е те да приличат на животни от джунглата, домашни животни и диви животни, за да са по-атрактивни за децата.

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов обясни, че общинското ръководство е избрало двора на тази детска градина пръв да бъде обновен поради това, че е най-близо до градския център и защото намеренията са след 18 часа съоръженията в него да могат да се ползват от децата на целия град.

„От следващата година ще продължим да обновяваме нататък дворовете на всички детски заведения не само в Павликени, но и в останалите селища и това ще е нашият ангажимент към бъдещето на общината“, каза още инж. Манолов.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *